• by:
  • December 5th, 2020
  • Category: Alternatieven

Groene klei poeder


Ontdek de mogelijkheden met 'simpel' groene klei poeder. Wanneer toe te passen, hoe te maken en zo veel meer

Hoe ben ik ooit bij groene klei beland?

Groene klei pasta

Net zoals mijn zoektocht voor de vliegenspray, ging ik op zoek naar de kracht van de groene klei en welke opties minstens mogelijk waren. 
In het verleden kende ik idd de groene klei al, van uit mijn kindperiode zelfs was het een item dat bij ons in huis was... 
 

 

 

Van simpel poeder tot pasta

Van simpel poeder tot pasta
Vroeger werd al verteld dat groene klei kon ondersteuning bieden bij het herstellen na een blessure, zwelling… Dit ook bij de paarden toegepast, meestal was dan ook de tips iets van krantenpapier er rond en een stalbandage. Maar ik doe nu puur de pasta er op of wat me zeer mooie resultaten al heeft geboden, is de basis in combinatie met pure essentiële olieën die ik op maat afstel per situatie.Even extra ter informatie, bij paarden op de benen kortere haren, kan je het er de dag nadien mooi afkrabben of afwassen.

Wanneer pas ik de groene klei toe?
  • ​​​​​​​Als mijn barefootbekapster aangeeft dat er iets van schimmel of dergelijk in de voeten zit
  • Preventief als er in de winter teveel vuil en nattigheid in de voeten kan kruipen
  • Groene klei poeder kuur als zuivering zo nodig, kan over het eten met water er op, voor een korte periode, om afvalstoffen mee te helpen afvoeren.
  • Als er een opgezwollen plaats door vochtophoping is bij een paardje, 
  • ...

Let wel! Niet in of aan de intieme delen! Niet in een open wonde, mag wel er rond! …

Hoefklei ook op het been toepasbaar
Hoe maak ik groene klei pasta?

Op zijn simpelste gezegd, door middel van groene klei poeder en water. Ik neem daar voor liefst lauw warm dan is het aangenamer om de pasta te maken en wordt de pasta iets sneller gevormd. En kneden maar tot een gladde massa, nu als ik de pasta thuis op voorhand maak, doe ik meestal een handschoen om te kneden, klinkt zeer raar, maar als ik nadien weg moet dan heb ik liefst geen groene klei nog onder mijn vingernagels zitten. Jij wel?

Waarom ik geen voorgemaakte pasta koop?

Simpel. Omdat ik graag zelf de dikte van de pasta bepaal, maar ook de voorgemaakte pasta vervalt, droogt uit of beschimmelt… En poeder dat droog bewaard wordt blijft goed. Voordeel ik maak enkel de hoeveelheid die ik nodig heb. Of beter nog, ik maak soms kleinere porties zodat ik de inhoud kan aanpassen/ verbeteren op echt op maat te kunnen aanbieden.

Heb je zelf ook interesse om een aangepaste versie in huis te halen, contacteer me dan via mail of privé via messenger en instagram...

Ook toepasbaar bij de mens… Ja zeker! Maar dit wordt vervolgd in een ander artikel hou het zeker in de gaten


Contacteer me
Liesje Vander Veken
Contacteer me bij voorkeur via het formulier op de contactpagina.
Bel je toch liever?
Tel. 0495 76 88 15