• by:
  • January 2nd, 2021
  • Category: Alternatieven

Moxa therapie als alternatief


Een alternatieve oosterse therapie van bijvoeding voor doorstroming te bevorderen in het lichaam en de energiebanen. Waarom ik het toepas en meer lees verder

Wat kan moxa bieden?

Moxa geurloze rookstaaf aangestoken

Alternatieve therapieën in zeer leuk om als behandeling/ ondersteuning te laten toepassen, maar wat houdt het allemaal in? 
Is het nog een experiment voor mij of ben ik er effectief al mee aan de slag gegaan?...
 

 

 

Wat houdt moxa allemaal in?

Allemaal in? Niet zo heel veel eigenlijk, moxa is afkomstig van het Japanse ‘Mogusa’ wat staat voor het uit gedroogde bladeren tot een gewonnen kruid, genaamd moxawol. De moxawol heeft zowel werkzame stoffen als fysieke eigenschappen die bij kunnen dragen tot warmtetherapie. Alsook een toevoeging van warmte, het bijvoetkruid kan er deels mee voor zorgen dat het lichaam en de energie een extra ondersteuning krijgen om de energie en warmte in het lichaam weer beter onder controle te krijgen.

Hoe ik er mee in aanraking kwam... letterlijk dan.

Moxa heb ik mogen leren kennen van de shiatsu therapie die vroeger werd toegepast bij mij, maar toen voor mij dat soort moxa niet echt geschikt was. Dit ging om de pasta versie van moxa, maar wat niet mijn ding voor mijn huid. Ondertussen heb ik dit mogen zien werken bij anderen en weet ik dat het zeer zeker voor sommige een mooie toepassing kan zijn.

Moxa-pijp voor preciezere afstand en zelfbediening
Zijn er verschillende soorten?

In de opleiding van de shiatsu kwam ik opnieuw in aanmerking met moxatherapie, deze keer was het de vorm voornamelijk van rookstaven. Wat maakte dat er geen rechtstreeks contact was huid en voor mij gezien een aangenamere ontmoeting met de moxa. Minder invasief en toch krachtig.
Ik heb thuis voor mezelf ook de moxapijp liggen, is met de moxawol waarbij ik de afstand preciezer kan bepalen en vooral ook delen van mijn rug zelf kan doen.

Wanneer pas ik dit toe of net niet?
  • Ik pas het vooral toe in de overgangsseizoenen of in de wintermaanden, want moxa brengt warmte in het lichaam en als het buiten al 28 graden of meer is, dan is het niet echt interessant om nog meer warmte in het lichaam te brengen, tenzij iemand die warmte net uitzonderlijk wel nog kan gebruiken uiteraard.
  • Nog pas ik het toe wanneer een bepaalde meridiaan of dergelijk hulp kan gebruiken bij betere doorstroming of extra voeding wanneer deze te ‘kyo’ of ‘leeg’ is.Wanneer er bepaalde lichaamsdelen kouder aanvoelen of spieren koud en stijf aanvoelen.
  • Om bepaalde dingen te helpen afvoeren uit het lichaam die er niet horen te zijn, via eleminatiepunten
Kan het ook bij dieren?

Mits EnergyOfLife staat voor mens en dier in balans hou ik er zeker van wanneer iets bij zowel mens al dier van toepassing is.
Ik heb bijvoorbeeld al effect van de moxa als ik gewoon de rook al inhaleer. Dus ik wist ook dat het van toepassing kon en mocht zijn bij dieren. Ikzelf heb met moxatherapie voorlopig enkel ervaring in de dierenwereld met paarden en honden om dit toe te passen met zeer fijne resultaten.

Heb je interesse voor jezelf of voor je lieve viervoeter, geef gerust een seintje

Moxa-therapie bij Sophie's Choice

Contacteer me
Liesje Vander Veken
Contacteer me bij voorkeur via het formulier op de contactpagina.
Bel je toch liever?
Tel. 0495 76 88 15