• by:
  • June 5th, 2021
  • Category: Alternatieve tips

Vliegensprays


Een zoektocht gedaan om de 'gewone' vliegenspray te veranderen in een natuurlijkere optie. Geen schadelijke stoffen meer voor de paarden... Maar op zoek naar de kracht van de natuur in de vliegenspray- versie.

Gezondere vliegenspray

Vliegenspray Oliën

Ben je net zoals ik al jaren op zoek naar de kracht van de natuur of gewoon al op zoek naar gezondere alternatieven voor je dier? 

Wie weet vindt je hier misschien wel een tip om je verder te helpen in die zoektocht

Lees snel verder in het blogartikel over mijn zoektocht

 

 

Vroeger

Ik kocht steeds vliegensprays, maar buiten een bepaald merk (bv. Een dazenspray), vond ik niet dat altijd effectief zijn werking deed en natuurlijk voor een groot paard heb je ook veel nodig, dus die sprays waren er meestal sneller door dan verwacht. En als bijkomend, een goed product wordt op een gegeven moment weer aangepast en dan is het Top-effect er uit.

Zelf aan de slag dan maar

Dan ben ik meer natuurlijke recepten gaan opzoeken/bevragen, meeste waren, 1/3 water, 1/3 azijn en 1/3 Dettol®… Dat sprak me niet aan, maar na wat verder opzoeken en eens luisteren bij vrienden, kwam ik tot een recept met kruiden en Essentiële oliën op basis gemaakt met zwarte thee. Klonk al beter en ik merkte ook dat dit echt wel beter hielp dan ooit te voren, ik maakte minstens 5 liter. Gekookt water met knoflook en brandnetel, lavendel, camille bloem, kruidnagel,… op het einde nog enkele oliën er in en ja dit was een zeer mooi effect. Voordeel, dit was goedkoper en kon het bijstellen naargelang de behoefte van het paard.

Nieuwe visie, nieuwe creatie

Als heel de nieuwe kijk aan het veranderen was, merkt ik dat het nog gemakkelijker kon, ik werkte aan een product dat op basis was van pure Essentiële oliën. Ik stel het product samen voor het paard, zodat het een nog beter effect heeft. Ik maak een mini flesje dat ik toevoeg aan een watersprayfles of eventueel een aloë vera sap spray…

Heb je interesse, ik wil zeker voor jouw op maat ook een vliegenspray maken, neem contact op!

Ik die een instant spray aan het maken is

Contacteer me
Liesje Vander Veken
Contacteer me bij voorkeur via het formulier op de contactpagina.
Bel je toch liever?
Tel. 0495 76 88 15