• by:
  • July 4th, 2020
  • Category: Over ons

Toekomstige signalen


Iedereen vangt signalen op, niet iedereen luistert er naar of doet er iets mee. Allemaal oké!

(On)Voorbereide plannen

Voorbeeld acupunctuur plaatsen paard en mens

Ken je dat gevoel? Je wil iets bijstuderen, omdat je er zelf zeer leuke ervaringen mocht beleven?

Mijn plan?

Ooit studeer ik shiatsu! Wanneer? Geen idee, omdat ik op mijn vorig werk regelmatig weekends deed (en nog niet wist van de zomeropleiding). Kon ik het niet echt combineren. In maart 2019 kwam er een switch op mijn pad en was daar inderdaad de mogelijkheid wel.

 

Waarom?

Mijn zorgzaamheid voor anderen blijft continu een grote rol spelen in mijn leven. Daar aan gekoppeld ben ik ook grotendeels alternatief opgegroeid. Dus waarom niet een andere weg ontdekken om zo ook het lichaam beter te kunnen balanceren? 

Hoe voorbereid?

Ik heb het geluk gehad dat ik al shiatsu behandelingen mocht ervaren (hetzij bij mezelf, hetzij bij mijn eerste paard Ingrid). Zo leergierig als ik ben, stelde ik heel veel vragen. Om al zelf te kunnen beginnen experimenteren had ik een app gevonden met shiatsu toepassingen en ben ik begonnen met magneetjes te plakken op meridiaanpunten zoals je kan zien op Hatsjie (mens) en Hatsjoe (paard)  (zie afbeelding).

Wat is Shiatsu?

Simpelweg is shiatsu een Japanse drukpuntmassage van ongeveer 45 minuten per behandeling. Shiatsu bestaat al heel lang, van enkele eeuwen voor christus zelfs. Het begon allemaal met ‘De Gele Keizer’ een boek waar het voor het eerst in neergeschreven werd.

Had ik vooraf enige ervaring?

Helemaal nog niet, maar ben de humane shiatsu- opleiding inderdaad al gestart. In juli 2019 mocht ik starten via de zomertraining. Dit houdt in dat je de hele opleiding eerste jaar in één week krijgt. Uitdagend is het zeker en vast, maar dan mocht ik in september meteen starten in het tweede jaar. Corona maakt het nog uitdagender, omwille dat het praktische examen voorlopig toen nog niet mocht plaatsvinden. Theoretische examen van het eerste en tweede jaar glansrijk geslaagd! Maar alles goed en wel, want sinds september 2022 mag ik mezelf officieel Shiatsu-practitionner noemen! 

Verder studeren?

Daar ben ik nog niet over uit. Misschien toch nog Cranio uitgebreider? Keuze genoeg en ik zie nog wel wat er verder op mijn pad komt. 

Vragen?

Wil je zelf een opleiding volgen en graag meer informatie of wil je ervaren wat een shiatsubehandeling voor jouw kan betekenen?
Wil je graag van gedachten wisselen? Kan zeker. Contacteer me gerust via mail, Facebook of Instagram.


Contacteer me
Liesje Vander Veken
Contacteer me bij voorkeur via het formulier op de contactpagina.
Bel je toch liever?
Tel. 0495 76 88 15